Un dels principals problemes a l’hora d’emmarcar fotografies, títols, làmines o qualsevol obra d’art és la conservació que se n’ha fet fins al moment.

Alguns dels malsons més comuns són:

Originals enrotllats en un tub de fotos o similar

És realment una contradicció perquè és la millor manera de mantenir una imatge segura sobretot durant l’enviament. El problema és que generalment quan es treuen els originals del tub aquests han agafat forma.

Molt sovint, fins i tot sent molt curós, es pot malmetre o arrugar l’original quan s’està intentant treure’l del tub. Hi ha maneres per intentar evitar que això passi. No utilitzar els dits per estirar la foto o original del tub. En comptes d’això agitar suaument per fer sortir l’original. Per descomptat, caldrà estirar l’original per mesurar-lo i per fer l’elecció d’un marc adequat, així que cal anar amb compte quan s’aplana sobre la taula.

En cas que l’original s’hagi malmès durant el seu emmagatzematge hi ha alguns dels danys que poden ser “esmenats” durant el muntatge. A Prisma farem tot el possible per corregir-los, però tingui en compte que alguns no poden ser esmenats.

Les empremtes digitals

Sorprèn que molta gent arriba amb grans impressions fotogràfiques per emmarcar posant els dits sobre la foto. Cal
assegurar-se que els fan servir guants o s’agafa amb cura per tal de no deixar marcades les empremtes.
Normalment el que passa és que només es poden veure en certes llums. Per això, encara que sembli que no és important cal anar amb molt de compte, ja que quan es penja el quadre a la paret és quan solen veure’s els defectes a causa de l’angle d’incidència de la llum.

Pot sonar obvi, però com es decideix guardar el seu original, manipular-lo i transportar-lo pot estalviar diners i sorpreses a llarg termini.