A Prisma Igualada l’assessorarem en tot el que fa referència a emmarcació. Quan hagi trobat el marc perfecte per la seva fotografia i ja tingui a les seves mans el següent pas és penjar-lo correctament. En cas de no fer-ho ens podem trobar amb problemes. Des de marcs mal anivellats fins a caigudes que provoquin esquerdes i danys a la motllura. A continuació li facilitem alguns trucs per assegurar-se que penja el seu marc correctament.

És més fàcil esborrar una marca de llapis que un forat

Quan vostè s’està preparant per penjar els seus quadres, en primer lloc cal trobar el lloc adequat. Si vostè està utilitzant un marc de fotos amb un penjador d’un sol ganxo, pot decidir directament on vol penjar-lo i després clavar el suport. En cas que el seu marc tingui múltiples suports, les coses es posen una mica més difícils. Col·loqui el marc de la imatge a la paret en la qual desitja instal·lar-lo i a continuació cal comprovar que estigui a nivell. No es deixi guiar per la vista, ja que ens pot jugar males passades. Una vegada està a nivell, marqui les cantonades del marc a la paret. A continuació, mesuri distància de la cantonada del marc al punt on són els suports. Marqueu aquests punts a la paret amb un llapis també. Aquest és el lloc on cal perforar per clavar els suports.
Si resulta que ha marcat els punts de forma incorrecta, pot corregir fàcilment l’error. Utilitzi una goma d’esborrar neta per eliminar-los de la paret. És una bona idea netejar la paret amb un drap humitejat per assegurar-se que està net. Sempre cal deixar que s’assequi completament abans d’intentar penjar res.

Suports i penjadors s’han de fixar correctament

Cal sempre fixar els caragols correctament a la paret a menys que vulgui un gran embolic. En cas que la paret no sigui de totxo o massissa, per exemple plaques de guix tipus Pladur, cal buscar un dels perfils de ferro per assegurar bé les fixacions. Normalment, la fusta és prou forta per sostenir els marcs sense dificultat. En qualsevol cas, segueixi sempre les indicacions dels fabricants de les fixacions i respecti els pesos màxims. Moltes vegades els marcs són més pesats del que ens pensem.

Els accessoris de qualitat són una necessitat

Està clar que vostè podria utilitzar xinxetes per penjar els marcs però cal donar-los alguna cosa més sòlida per sostenir-se. Els suports de plàstic o de metall però de baixa qualitat no solen ser suficients. Busqui accessoris de bona qualitat per penjar els seus quadres i pari especial atenció al pes que suporten. La majoria dels marcs vénen equipats amb bons suports que reparteixen el pes amb seguretat en un, dos o més suports. Així mateix, recordi que no hi ha cap mal a usar un suport més fort del que necessita, sempre pot ser útil si en alguna ocasió ha de suportar més pes que el del mateix marc. Per exemple, durant feines de neteja.

Seguir aquests consells l’ajudarà a fer les coses bé la primera vegada!