Una vegada que hagi decidit emmarcar una foto, és el moment de triar el marc que millor quedi. El marc està dissenyat per protegir i millorar les seves fotos o il·lustracions, així com per ajudar a penjar els quadres a la paret, i hi ha un parell de consells a tenir en compte al moment de seleccionar el marc. És important triar el millor color i material, així com determinar si vols un passpartú. Si tenim en compte aquests factors, el resultat final serà el millor marc amb la millor relació qualitat-preu.

# Triar el color adequat i material

Els marcs disponibles a Prisma Igualada son de metall o de fusta. Pot triar entre marró, negre, blanc, plata i moltes més colors per accentuar la seva fotografia. En triar els materials de l’estructura, així com els colors, cal tenir en compte la resta de la decoració on es vol posar el marc. També cal considerar la imatge que s’està posant en l’interior de la motllura. Contrastant una imatge lluminosa amb un marc fosc pot crear un efecte visual agradable. No obstant això, si tots els marcs en una paret són de color negre, agafar un marc blanc pot no ser la millor solució. A Prisma Igualada estem aquí per assessorar-te i ajudar-te a escollir.

# Afegir o no afegir passpartú

Dins el marc, és possible que vulgueu tenir una cartolina o passpartú per emmarcar encara més la imatge o fotografia. El passpartú és la vora que envolta la imatge dins el marc que li dóna un espai entre el propi marc i la fotografia. L’ús d’un paspartú pot ajudar a mantenir la seva imatge a lloc (en cas que sigui petita) o ocultar les vores aspres en fotografies antigues. Això s’haurà de tenir en compte a l’hora de triar la mida del seu marc. A Prisma, li farem el paspartú a mida per a la seva imatge.