Ja és primavera i la temporada de noces està començant! Moltes parelles estan apostant per solucions de “fes-t’ho tu mateix” en diferents aspectes de les seves celebracions per tal d’estalviar en costos i crear un dia que és completament i únicament seu. La decoració és una àrea on les parelles – amb l’ajuda de familiars i amics – sovint es proposen més projectes, i és una de les àrees on realment es pot ser creatiu i fer que el casament es destaqui de la resta.

L’elecció dels materials que s’utilitzin juga un paper important en la creació de l’ambientació de la cerimònia i de la festa o recepció. En aquest context els marcs de fotos són peces versàtils que es poden utilitzar de moltes maneres diferents per diferenciar el seu casament de la resta. Ja siguin marcs buits, marcs amb imatges o gravats, o marcs amb altres elements a l’interior, ofereixen una infinitat de maneres de jugar un gran paper en el seu gran dia. És impossible parlar de totes les possibilitats, així que aquí hi ha cinc maneres per utilitzar marcs el dia de les seves noces!

# Utilitzeu marcs com un recurs per fer fotos durant el casament

Un marc de grans dimensions pot esdevenir un suport magnífic per a les fotos del casament. La núvia i el nuvi pot agafar el marc de moltes maneres diferents: “emmarcant-se” a ells mateixos, la núvia i el nuvi cada un amb un marc buit emmarcant-se. Evidentment, els altres participants de la festa també poden participar en les fotografies amb un marc, proporcionant un tema que unirà tot el conjunt de fotografies del casament. La recomanació és triar un marc ampli perquè ha de ser prou gran per mantenir davant d’una persona i “emmarcar-la” amb més o menys les mateixes dimensions que una fotografia d’estudi. Un marc amb un perfil ampli funciona millor perquè un cos prim pot no sortir bé a les fotos. Per aquesta raó els marcs de fusta solen ser la millor opció. És recomanable triar colors brillants que vagin d’acord amb els colors del casament, models adornats, rics, tons metàl·lics o de fusta natural amb acabats rústics. L’ús de múltiples marcs pot donar més joc i opcions de fotos originals!

# Deixi que els invitats passin una bona estona amb els marcs

pot proporcionar marcs als seus invitats per utilitzar com a accessoris per les fotos durant la festa. Es pot incloure un marc com a part del “photo booth” o bé posar un petit marc sense foto a cada taula amb les instruccions i alguna foto de com utilitzar-lo. D’aquesta manera els invitats poden fer-se “selfies” o fotos els uns als altres fàcilment. En aquest cas marcs més petits poden ser més adequats, i poden ser tant de fusta com de metall segons la decoració de la cerimònia. La majoria dels convidats al casament utilitzaran els seus propis telèfons o càmeres per fer fotos així que assegureu-vos de demanar-los que comparteixin les seves fotos amb vosaltres. Fins i tot, si els nuvis així ho desitgen, es pot incitar a crear un hashtag per al casament, per exemple, #josepicristina. Demaneu als convidats que utilitzin el “hashtag” per pujar fotos a les xarxes socials i així després podreu buscar les fotos dels vostres amics utilitzant el vostre propi hashtag.

# Marcs com a decoració per l’Església o la sala de la festa

No hi ha millor manera de fer un casament més personal que utilitzar fotos de la núvia i el nuvi per decorar. Feu servir fotografies formals o reproduïu en fotografies la història fotogràfica de la vostra relació a partir de fotos casuals posades en conjunt. Es pot crear una exposició que els invitats puguin veure a la sala de recepció o penjar fotos emmarcades en una cinta al final dels bancs de l’església o de cada fila de seients.
Per crear una exposició elegant però no molt cara es poden utilitzar paspartús per enquadrar les fotografies. D’aquesta manera podrem donar un toc elegant i uniformitzar les fotografies al penjar-les. Atès que, els paspartús i les cartolines estan disponibles en molts colors, serà fàcil trigar el color adequat per tal que segueixi la línia escollida per la decoració del casament i crear una magnífica exposició de fotos formals o informals.

#Omplir marcs amb flors

Els marcs de fotos es poden utilitzar per crear arranjaments florals únics, per exemple si voleu alguna cosa diferent dels rams tradicionals. Es pot omplir un marc amb flors o pètals de rosa, reals o artificials, i penjar-lo a la paret o posar-lo en un suport. En funció de l’habilitat es poden crear altres tipus de collages dins de marcs per utilitzar com a decoració. Esculli models que s’adaptin al seu tema del casament, com petxines marines, objectes rústics o documents d’època – les opcions són il·limitades.

# Utilitzeu marcs per al “sitting plan”

A la recepció, es poden usar marcs de fotos sense fons per envoltar les targetes de seients que indiquen als seus convidats on se suposa que han de seure. Es pot dissenyar i imprimir la distribució dels seients o les llistes alfabètiques de noms amb taules corresponents, i després utilitzar marcs per crear un display amb els diagrames o llistes a l’entrada de la sala de recepció. Els marcs també es poden col·locar a les taules per utilitzar-los com a centres de taula, amb els gerros o altres articles de la decoració.