Amb l’estiu i les vacances les possibilitats de poder agafar la càmera i sortir a fer fotografies augmenten. Aquí teniu cinc consells a considerar per capturar millors fotografies aquest estiu:

1. Reviseu els voltants!

Assegureu-vos que no hi ha res estrany que s’endinsa en la composició. Elements que no encaixen poden desviar el tema de la fotografia. És molt més fàcil simplement ajustar la composició a l’hora de fer la fotografia que eliminar les coses en postproducció.

2. Utilitzar un polaritzador.

Els polaritzadors afegeixen una riquesa en els colors i eliminen reflexions per fer semblar les coses més naturals. És un accessori totalment recomanable per qualsevol fotògraf.

3. Processament

El post processament de les imatges és realment important, però s’ha de fer amb intenció. Les imatges que surten de la càmera poques vegades reflecteixen el que es veu a simple vista. El millor és fer una postproducció pensant a acostar la imatge al que es percebia en realitat. Avui en dia hi ha molts programes per l’edició digital. Des del Fotos d’Apple o el Picasa de Google, fins a opcions més avançades com l’Adobe Lightroom.

4. Utilitzar un bon trípode

No es pot disparar a cap paisatge o res a la nit sense un bon trípode. Cal tenir-lo ben a mà.

5. Gaudir-ne!

Finalment, no us oblideu de gaudir-ne! En algun moment podem arribar a estar tan captivats amb la fotografia que ens oblidem de gaudir del moment.